NEWSÁG / MANZÁRD

HÍREK - 2003. március
(kronológia alulról felfelé)

Támogatást nyert a Magyar Könyv Alapítványnál Penckófer János: Tettben a jelen c. kötete. (Magyar Napló Kiadó)

Megjelent, és Budapesten, majd Beregszászban is bemutatták Vári Fábián László új kötetét.

Pomogáts Béla (friss Széchenyi-díjas) az Illyés Közalapítvány Kuratóriumának most már megválasztott elnöke.

Vári Fábián László József Attila-, Trill Zsolt Jászai Mari-, Füzesi Magda pedig Táncsics Mihály-díjat kapott. Gratulálok! Szívbéli jókívánságom továbbá a többi JA-díjasnak, Papp Tibornak és Láng Gusztávnak, akik műveikkel is megtisztelték az UngPartyt! És persze Villányi László barátomnak, Cselényi Lászlónak, Kálnay Adélnak - meg mindenkinek!

A Ktitika márciusi számában megjelent Bodor Béla Vízumköteles irodalom? című virtuális konferenciánkhoz írott Zárszavának nyomtatott verziója.

Március 6-ától Kőszeghy Elemér a Kárpáti Igaz Szó megbízott főszerkesztője. Erdélyi Gábor a hivatalos közlemény szerint saját kérésére távozott.

Március 1-jén megjelent Bodor Béla összefoglalója Konferenciánkról a Népszava Szép Szó c. mellékletében. Az internetes közlést LÁSD

Elkészült a MÉKK honlapja, és az eddig megjelent 3 Együtt is letölthető! 

Csönge naplójának néhány részletét átvette a Terasz. LÁSD ITT

Megjelent a Beszélő január-februári számában Egy önmaga ellen dolgozó kisebbség (Hozzászólás Huncík Péter írásához) c. írásom. LÁSD

A csattanó híján megjelent őszi előadásom szövege az Árgusban: LÁSD. A szöveg végére ezt a sort kérem hozzáolvasni: ...hol önigazoló és (ön)ámító metaforáját látva benne, két kézzel kapaszkodik a történelembe?

A neten is fenn ÉS-béli kis glosszám

Hírek kárpátaljáról:
Ukrajna legolvasottam magyar közéleti lapja
Kárpátalja Online