Magyar billentyűk, billentyűzet kiosztás

Billentyűkiosztás: angol / magyar

Magyarul gépeled be szövegeidet? Ne bosszankodj, ha folyton felcseréled az y és z betűket, vagy nem találod a hosszú í-t, ű-t. Van megoldás mind hardver-, mind szoftverszinten. Ha ebben a cikkben nem találtál elég információt, fordulj szakemberhez vagy keress rá a kulcsszavakra a Google-ban. Mondjuk gépeld be ezt: Angol billentyűzet magyarra cserélése.

Magyar billentyűk, billentyűzet kiosztás
Figyeld a betűsort: QWERTZ vagy QWERTY? Magyar billentyűpanel

Hogyan váltsak magyar billentyűzetre a laptopon?

Határozzuk meg, miről is esik szó az alábbiakban:

Magyar billentyűzet – a számítógéphez csatlakoztatott vagy laptopon található beviteli eszköz, gomb-panel, mely magyar nyelvű karaktereket tartalmaz (hosszú ékezeteseket is) és a szövegek gyors és hatékony beviteléhez szükséges. Fontos, hogy a billentyűkön az adott nyelv betűi szerepeljenek, ezért a gyors magyar nyelvű gépeléshez magyar billentyűzetet kell használni. Ha gyárilag nem ilyennel szállították gépünket, alkatrészcserére van szükség.

laptop hardware szerviz
Szervíz Budapest

Alkatrészbeszerzés szervizből

A legtöbb forgalomban lévő laptop és számítógép billentyűzetén csupán angol karakterek szerepelnek, ezeket átalakíthatjuk magyar billentyűzet matrica segítségével vagy kicserélhetjük az egész tasztatúrát is. A legnépszerűbb budapesti szervizekben gyorsan és szakszerűen cserélnek akár billentyűgombokat, akár a komplett panelt, vagy ragasztanak fel matricát a kellő helyekre. Helyben vásárolt hardverekre garanciát kapunk, és a beszerelés ingyenes.  Számítástechnikai és más elektromos berendezések ajánlott budapesti javítóműhelye:

Olvass továbbMagyar billentyűk, billentyűzet kiosztás

Asus akkumulátor töltő vásárlása

Prémium linképítés a Laptophardware szerviz honlapjára

laptoptöltők2022-ben az UngParty SEO-team megújította a fent nevezett javítóműhely céges honlapjának és webáruházának optimalizálását. Ez főleg a termékoldalak támogatását jelenti szakmai PR-cikkek szövegéből küldött hivatkozásokkal. Mindez alkalmat adott a laptophasználattal kapcsolatos témák újbóli körüljárására. Az aktuálisan előtérbe került Asus laptop töltők és Dell akkumulátorok témakörét érintően ezúttal az előbbivel foglalkozunk.

Mire kell odafigyelni a laptop töltő kiválasztásakor

asus laptop töltőAz Asus laptopjai és számítógépes hardverei kiváló minőségűek és hosszú élettartamuk miatt kedveltek. A laptophoz gyártott adapterek, akkumulátortöltők azonban időnként felmondják a szolgálatot. Mivel a töltéshez szükséges alkatrészek és áramkörök az adapterben, külső műanyag burkolatban kapnak helyet, ezért áramingadozás esetén csupán ez az alkatrész romlik el, a laptop belsejében nincs szükség alkatrészcserére. Az Asus laptophoz könnyen vásárolhatunk bármely online boltban töltőt, de oda kell figyelni néhány részletre.

Nem mindegy, hogy milyen típusú és minőségű akkumulátor töltőt vásárolsz. Budapesten a Laptophardware  prémium minőségű notebook-szaküzleteiben mindig képzett szakemberek választják ki a legjobb töltőt, a webshopban pedig plusz garanciát is adnak az árucikkre.

Milyen modellhez vásárolsz töltőt?

Az Asus az egyik legnépszerűbb laptop az eladási statisztikákat nézve. Mivel a cég megpróbálja a vásárlói igények teljes spektrumát lefedni, ezért az utóbbi évtizedben rengeteg különböző laptop- és táblagép típust dobott piacra. Az alkatrészek vásárlásakor a pontos modell és típusszám alapján kell választani, mivel sok azonos hangzású modell létezik. Csak akkor vásároljunk hardvert, ha teljesen biztosak vagyunk a dolgunkban, ellenkező esetben kérjük szakember segítségét akár online is.

A laptop töltő és az akkumulátor kompatibilitása

Laptop akku töltő vásárlás
Régebbi Asus laptop töltő típus

Kevesen tudják, hogy sok akkumulátor töltő, melynek csatlakozója megfelel az adott laptophoz, mégsem alkalmas az akkumulátor töltésére. Az Apple és az Asus legtöbb laptopja nickel-cadmium akkumulátorral szerelt, de szép számmal találunk líthium-ionos akkumulátort is. Az akku celláinak kémiai szerkezetéhez megfelelő adapter és töltő kiválasztásához figyelmesen olvassuk el a gép alján található címkét, illetve nézzük meg az akkumulátortelep pontos típusát.

Javallott eredeti laptoptöltő használata

univerzális asus laptop töltőA laptopok akkumulátora és az akkutöltő is rendelkezik digitális lapkával. Ezek a „miniszámítógépek” biztosítják a kommunikációt a töltő és az aksi között, hogy a töltés biztonságos legyen. Amennyiben a laptop programja csak speciális gyári töltő csatlakoztatását e

ngedélyezi, akkor fölösleges olcsóbb, utángyártott típussal próbálkozni. Ha nem szeretnél fölösleges alkatrészt vásárolni, érdeklődj a szervizben, hogy a táskagéped márkájának és modelljének milyen töltő felel meg.

Ne felejtsd el, hogy a gyenge minőségű, nem megfelelő típusú töltők károsíthatják a készülékedet, ezért minden esetben kérj tanácsot az Asus laptopok szakértőitől a budapesti szervizben. Az elektromos és elektronikus eszközök vásárlásakor a garancia mellett fontos a megbízhatóság is. A garanciának köszönhetően mindig működőképes eszköz lesz a birtokodban, de ennél is fontosabb a megbízhatóság, hiszen a jó minőségű hardverek biztosítják az adatbiztonságot.

Olvass továbbAsus akkumulátor töltő vásárlása

Laptop árak összehasonlítása

2018: laptop árak összehasonlítása

Milyen kategóriákra osztják notebookjaikat a gyártók 2018-ban?

Laptop típusok, márkák
Laptop választék – árak összehasonlítása

A laptopvásárlás egy rendkívül komoly dolog, melyet érdemes alaposan átgondolni. A vásárlók egy jelentős része valamilyen konkrét célra keres gépet, a szerencsésebbek a divatos márkákat keresik. A hardver teljesítményét úgy kell kiválasztani, hogy lehetőség szerint az elvárásokhoz viszonyítva legyen némi tartalék a későbbi fejlesztésekkel is számolva. A vásárlást nagyon gyakran a pénzügyi keret határolja be, ezért érdemes megismerkedni a különböző gyártók által kínált gépek árkategóriájával. Egyes feladatokra érdemes lehet egy olcsóbb márka hasonló hardverét választani, de a megbízhatóság megfizethetetlen.

Árak és márkák

A laptop ára a hardver teljesítménye és minősége mellett a márkától is függ. Jellemzően az Apple termékei némi felárral kerülnek a boltok polcara, a vásárlónak meg kell fizetnie a kijelző fedelén látható alma logót is. A hagyományosnak mondható gyártók, az Asus, Dell, HP és az utóbbi időben népszerűvé vált Lenovo és Acer noteszgépei között az azonos hardverkategóriák ára csak kismértékben tér el. Az árra komoly hatással van egy-egy típus népszerűsége, de alapvetően a hardver teljesítménye határozza meg. A legújabb processzort, csúcsteljesítményű videokártyát tartalmazó gép lényegesen drágább, mert ezen eszközök vásárlói hajlandók kifizetni bármennyit azért, hogy csúcsteljesítményű kütyüt használhassanak. A „mezei” vásárlók számára a középkategóriás notebook vásárlása ajánlott.

Olvass továbbLaptop árak összehasonlítása

Az akkumulátor története

Az elektromos energia tárolása

Egy kis technológiatörténet laptoposoknak

A elektromosság elraktározásának gyakorlati megvalósítása

Az első akkumulátorok egyike.
Gaston Planté akkumulátora

Napjaink elektronikai fejlődésére óriási hatással van az akkumulátor feltalálása és fejlődése. Az utóbbi 100 évben felfoghatatlanul sokat fejlődött ez az alkatrész annak ellenére, hogy a mai akkumulátor típusok működése megegyezik az első példányéval.

Az első telepek élettartama és teljesítménye még elég gyengécske volt, manapság már autókat is képesek hosszútávon üzemeltetni. Az akkumulátor fejlődésére jó példa az, hogy az első akkumulátorról működő laptop csak 1-2 órát tudott autonóm módon működni, a legújabb gépek már 10 órán át használhatók.

Az akkumulátor felfedezése

Olvass továbbAz akkumulátor története