Ivóvízkezelés Twinoxide fertőtlenítővel

Hogyan történik az ivóvízkezelés a gyakorlatban?

Ivóvízkezelés Twinoxide
Ivóvízkezelés a gyakorlatban

Mielőtt a poharunkba kerülne, tisztítani és fertőzésmentessé kell tenni… A vegyszeres fertőtlenítés korábban egyszerű klórozással történt, és ez az ipari méretű ivóvízkezelésnek csupán egyik, bár igen fontos fázisa volt. Lássuk, hogy zajlott a folyamat egésze.

A vízkezelés fázisai

Azt követően, hogy a nyersvizet kitermelik a föld alatti (talajvíz, artézi víz, karsztvíz) vagy föld feletti forrásokból (források, patakok, de leginkább folyók, tavak), számos vízkezelési folyamaton megy keresztül. Ilyen például az ilyen néven csak szakemberek által ismert koaguláció és  flokkuláció, vagy az ismerősebben hangzó ülepítés, derítés és a szűrés. A sorrend nem állandó, de legtöbbször a gyakorlatban ezeket követi az ivóvíz fertőtlenítése, amelynek során fertőtlenítőszert – általában klórgázt, Cl2 – adagolnak a rendszerbe, ipari méretekben ez adagolószivattyúk segítségével történik. Ahol nincs vezetékes víz, ott háztartási méretben klórmészt szórnak a kútba.

Biztonság és környezetvédelem

Az utóbbi időben az ivóvíz fertőtlenítés terén sok helyen klór helyett klór-dioxid alapú termékeket, így TwinOxide fertőtlenítő szert használnak, ennek oldatát a vízbe adagolják, ez gátolja a mikroorganizmusok szaporodását. Jelenleg ez az újgenerációs termék rendelkezik a legtöbb előnyös tulajdonsággal: a ClO2 tartalmú fertőtlenítő szer környezetbarát megoldás a biofilm hatékony eltávolítására, elpusztítja a legionella, e-coli, szalmonella és pseudomonas baktériumot. Emellett műanyag tartályokban könnyű a szállítása, a helyszínen állítható elő a munkaoldat, nem robbanásveszélyes (mint a klórgáz), hatékonyabb elődeinél a baktériumok, vírusok és gombák elpusztításában. Komoly érv mellette, hogy kevésbé okoz környezeti szennyezést. A klór-dioxid alapú TwinOxide ipari alkalmazása gazdaságos és biztonságos, egyre több vízműben használják ivóvízünk egészségessé tételére.

Az ajánlott weboldal leírása

Ivóvízkezelés TwinOxide ivóvíz fertőtlenítő szerrel. Az előállított ClO2 oldat lehetővé teszi a környezet- és egészségbarát vízfertőtlenítést. Biztonságos megoldás biofilm eltávolítására, legionella, pseudomonas aeruginosa és fonalféreg elpusztítására, hatékony a szín-, íz- és szagproblémák ellen, egyesíti a vegyszeres és mikrobiológiai vízkezelés előnyeit.

Szólj hozzá!