A távmunka és a kényelmes irodai székek

távmunka - home office

Ha az utóbbi év egyáltalán valami pozitívumot mutat az európai piacon működő vállalatok számára, akkor ez a pozitívum valószínűleg az otthonról dolgozó alkalmazottak hatékonysága volt. Ugyanakkor – legalábbis a magyar munkaadók mindig is eléggé szkeptikusak voltak a távmunkával kapcsolatban, és az otthoni iroda lehetősége eddig ritkaság számba ment hazánkban.

A koronavírus-járvány első hulláma azonban arra kényszerítette a nagy- és kisvállalkozásokat, hogy találják meg az alkalmazottaikkal a home office lehetőségeit. Az otthoni munkavégzés lehetőségét ma már széles körben alkalmazzák, és egyre több vállalat számol ezzel a lehetőséggel a jövőre nézve is. Ezért, amennyiben ma otthonról dolgozik, nem szabad lebecsülnie egy esetleges otthoni iroda létrehozását és berendezését. Ehhez nem hiányozhat a jó minőségű irodai forgószék – lehetséges ugyanis, hogy munkaidejének nagy részét a jövőben is otthon tölti majd.

A munka hatékonysága és az Ön kényelme szempontjából azonban fontos megtalálni a megfelelő helyet egy munkahely vagy munkasarok berendezéséhez otthonában. Ez annál is inkább igaz, ha nem egyedül él a háztartásban.

A munkasarkot olyan helyen kell elhelyezni, ahol:

  • elég hely áll rendelkezésre,
  • megfelelő a megvilágítás,
  • semmi sem tereli el a figyelmét a munkáról,
  • bármilyen hívást vagy videokonferenciát zavartalanul lefolytathat.

Az már fél siker, ha van egy külön szoba a lakásban. Ha nincs, akkor se csüggedjünk.

Hol tölt a család többi tagja a legkevesebb időt a nap folyamán?

Általában a hálószoba ez a nyugodt hely, és éppen ellenkezőleg, a konyha teljesen alkalmatlan erre a célra, mivel ott más családtagok gyakran megfordulnak. Biztosan akad egy olyan sarok a hálóban, amit berendezhetünk úgy, hogy az általunk végzett napi munka ne okozzon problémát a többi családtagnak.

Szerezze be a szükséges bútorokat

Ami a felszerelést és a bútorokat illeti, az elején minimalista módon gondolkodhatunk, és elég csak asztalt és széket vásárolni. De ezeken a lakberendezési cikkeken viszont nem érdemes takarékoskodni. Ha napi több órát tölt munkával az íróasztala mellett, annak jó minőségűnek kell lennie. De még ennél is fontosabb az irodai forgószék, amely biztosítja a megfelelő testtartást, kiküszöböli a hátfájást és megelőzheti a hosszú üléssel a és rossz testtartással járó egészségügyi problémákat. Mi sem egyszerűbb ennél, hiszen minőségi, ergonómikus kialakítású irodai forgószékeket, foteleket vásárolhat kedvezményes áron a www.hawaj.hu webáruházban, ráadásul ezeknek a termékeknek a kiszállítása ingyenes.

Szólj hozzá!